Koorreis naar Engeland 2019

Great St. Mary's Church

In het kader van ons 10-jarig bestaan hebben we diverse activiteiten ontplooid en een van de activiteiten op dat programma was een koorreis naar Engeland.
We waren er al eerder en door de goede ervaringen van toen stond dit op menig verlanglijstje.

Vrijdag 18 oktober was het zo ver en vertrokken we in alle vroegte per bus en boot via Calais naar Canterbury.
Daar bezochten we onze eerste Evensong in de magnifieke kathedraal, er zouden meerdere volgen.

hythe extVoor de zaterdag stond een workshop op het programma in de St Leonard's Church (zie foto) in Hythe, prachtig gelegen op een helling boven het stadje aan de kust waar de plaatselijke koorleider ons inwijdde in de geschiedenis van de kerkmuziek en met name de traditie van de Evensong.
Aansluitend namen we met hem onze eigen Evensong door, in deze ruimte al een geweldige ervaring op zich.
Na een lunchpauze in het pittoreske stadje reisden we door naar Cambridge, voor een vroeg diner omdat aansluitend een Evensong op het programma stond in de St. John's Chapel.
Het betrof hier een Cantate Evensong waarbij we dus behalve de liturgische vorm ook nog een Bach Cantate konden beluisteren.
Een ervaring die zich moeilijk laat beschrijven.

Voor de zondag stond onze eigen Evensong op het programma, maar voor het zover was hadden we de keuze uit diverse activiteiten:
Sommigen bezochten een Eucharistviering, anderen gingen met een gids op stap door Cambridge, er waren waaghalzen die zich over de Cam lieten varen (nee, geen nat pak) en nog wat die langs de Cam gingen wandelen.
Het was mooi weer dus iedereen had gelijk.

Om 13.30 begon de repetitie in Great St. Mary's Church [Zie foto boven dit artikel] in hartje Cambridge die om 16.30 werd onderbroken voor een Evensong in de Kings College Chapel, direct tegenover de kerk.
Van alle Evensongs was dit wel de meest indrukwekkende. Dat is deels toe te schrijven aan de unieke architectuur maar ook aan de sublieme koorklank.
Nog onder de indruk van dit geluid keerden we terug voor de slotrepetitie, waarna om 17.30 onze eigen Evensong een aanvang nam voor een goed gevulde kerk.
Leuke bijkomstigheid: de dienst werd geleid door een Nederlandse voorganger.
Na al die hoogtepunten was dit, voor ons althans, de kers op de taart waar we later in het hotel nog van konden nagenieten

Maandagmorgen had het weer zich aangepast aan het gevoel bij het vertrek: druilerig.
We waren moe van alle indrukken en de vele activiteiten maar de voldoening overheerste.
De thuisreis verliep zonder incidenten en rond 22.00 was iedereen weer op honk.

Terug

 

 

Steun ons door vriend te worden van Kamerkoor Salland!
© 2024 Kamerkoor Salland. Designed by JoomShaper