Over ons koor

Kamerkoor Collegium Musicum Salland (CMS) is in 2008 ontstaan uit een projectkoor. In 2009 zijn wij met veel enthousiasme doorgegaan als kamerkoor. Het koor bestaat uit 24 geoefende amateur-zangers uit Ommen en wijde omgeving en wordt geleid door Henk Ophoff.

CMS-promotie-029foto Henk Gaasbeek, Ommen

 CMS legt zich toe op stijlvolle uitvoeringen van inspirerende muziek vanaf de middeleeuwen tot in de twintigste eeuw.

Wij doen dat bij voorkeur op sfeervolle locaties in en buiten Salland. Zo hebben wij al concerten gegeven in monumentale kerken in Bathmen, Dalfsen, Heemse, Luttenberg, Ommen, Oud-Avereest, Raalte, Vilsteren, Wijhe en Zwolle. Het is dan ook prachtig om in deze kerken te mogen zingen.

Op ons repertoire staan grote en kleine koorwerken van onder andere da Palestrina, Allegri, Sweelinck, Schütz, Pachelbel, Telemann, Bach en Mendelssohn.
Daarnaast zingen wij ook meer recente koormuziek van componisten als Andriessen, Duruflé, de Leeuw, Pärt en Whitacre.
Sinds vier jaar richten wij ons ook op muziek uit de Anglicaanse traditie, onder andere van Tallis, Blow, Purcell, Stanford, Howells en Britten.

Ook werken we regelmatig mee aan cantatediensten in Ommen. In oktober 2015 hebben we concerten mogen geven in Straatsburg en Colmar.

Ommen is de thuisbasis van CMS. Iedere dinsdagavond wordt gerepeteerd in de Kern (Bouwstraat 23). Regelmatig vinden op zaterdagochtend extra stemrepetities plaats.

 

Sopranen: Jacqueline Bakker, Tity Dijkstra, Willemien Gerritsen, Henrieke Goos, Marlous Klekamp, Ank Kloosterman, Marjo Montforts, Lysanne Schlepers, Rianne Seigers.
Alten: Joke Blom, Lon Boeke, Ageeth Bolks, Leanne Kroes, Janneke Lukas, Roelien Martens, Marlie Ophoff.
Tenoren: Frans Barkman, Clara Cremers, Keimpe Keuning, Titia Scholtens.
Bassen: Bertus Goos, Erik Koster, Wim Pardoen, Otto Rodenburg.

Terug