Over ons koor

Kamerkoor Salland (CMS) is in 2008 ontstaan uit een projectkoor. In 2009 zijn wij met veel enthousiasme doorgegaan als kamerkoor. Het koor bestaat uit 24 geoefende amateur-zangers uit Ommen en wijde omgeving en wordt geleid door Henk Ophoff.

CMS-promotie-029foto Henk Gaasbeek, Ommen

Kamerkoor Salland legt zich toe op stijlvolle uitvoeringen van inspirerende muziek vanaf de middeleeuwen tot in de twintigste eeuw.

Wij doen dat bij voorkeur op sfeervolle locaties in en buiten Salland. Zo hebben wij al concerten gegeven in monumentale kerken in Bathmen, Dalfsen, Heemse, Luttenberg, Ommen, Oud-Avereest, Raalte, Vilsteren, Wijhe en Zwolle. Het is dan ook prachtig om in deze kerken te mogen zingen.

Op ons repertoire staan grote en kleine koorwerken van onder andere da Palestrina, Allegri, Sweelinck, Schütz, Pachelbel, Telemann, Bach en Mendelssohn.
Daarnaast zingen wij ook meer recente koormuziek van componisten als Andriessen, Duruflé, de Leeuw, Pärt en Whitacre.
Sinds vier jaar richten wij ons ook op muziek uit de Anglicaanse traditie, onder andere van Tallis, Blow, Purcell, Stanford, Howells en Britten.

Ook is het een traditie geworden dat KKS in de adventstijd meewerkt aan een cantatedienst of een Festival of Lessons and Carols in de N.H. Kerk in Ommen.

Ommen is de thuisbasis van Kamerkorr Salland. Iedere dinsdagavond wordt gerepeteerd in de Kern (Bouwstraat 23). Regelmatig vinden op zaterdagochtend extra stemrepetities plaats. 

Terug