Wie zijn wij

10 jaar Kamerkoor Salland

Kamerkoor Salland bestaat 10 jaar!

Op 18 mei 2019 bestaat ons kamerkoor precies 10 jaar. Een heus jubileum dus, en dat moet gevierd worden! Om de festiviteiten “handen en voeten” te geven is een Jubileumcommissie samengesteld die allerlei plannen heeft ontwikkeld waaruit door de koorleden, dirigent en bestuur een keuze is gemaakt.

Over ons koor

Kamerkoor Collegium Musicum Salland (CMS) is in 2008 ontstaan uit een projectkoor. In 2009 zijn wij met veel enthousiasme doorgegaan als kamerkoor. Het koor bestaat uit 24 geoefende amateur-zangers uit Ommen en wijde omgeving en wordt geleid door Henk Ophoff.

Dirigent Henk Ophoff

Sinds februari 2009 is Henk Ophoff (1962) dirigent van ons koor.

Tenoren en bassen gezocht

Onze mannen kunnen wel versterking gebruiken. Daarom zijn we op zoek naar ervaren tenoren en bassen.

Koorreis naar de Elzas

Op maandagavond 19 oktober 2015 keerde het koor terug in Ommen na een lange reis vanuit Gunsbach in de Elzas. Met het hoofd nog vol herinneringen aan de vele indrukken die we daar hebben opgedaan.

CMS en het Nederlands Kamerkoor

In 2017 heeft het koor, naast de reguliere concerten en cantatediensten, deel genomen aan het traject 'Zingen doe je samen!' van het Nederlands Kamerkoor.

Onze reis naar Engeland

Kamerkoor Salland op tournee in Engeland

Van 16 tot en met 19 februari 2013 maakte kamerkoor Collegium Musicum Salland een bijzondere reis  naar Engeland. Het koor verzorgde optredens in Cambridge, Ely en Canterbury.

© 2019 Collegium Musicum Salland. Designed by JoomShaper

Publish modules to the "offcanvas" position.