Jubileumconcert 2019

vilsteren zomer

Zaterdag 18 mei, 20.00 uur :
Jubileumconcert in de Willibrorduskerk te Vilsteren

Dit concert staat in het teken van het 10-jarig bestaan van ons koor.
Aanvankelijk was dan ook de bedoeling in dit concert een doorsnee te bieden van de afgelopen 10 jaar, gebaseerd op een enquete onder de leden, maar we vonden allemaal andere dingen mooi.
Dus is er gewoon een mooi concert samengesteld met vertrouwd én nieuw repertoire.

Contrasten genoeg: 'Ich Freue mich im Herren' van J.H Schein (1586-1630) naast 'Northern Lights' van Ola Gjeilo uit 2008. In dit laatste stuk pulseert de muziek met klanken zoals het noorderlicht dat doet met kleuren.

Een vergelijkbare klankkleur keert terug in het 'O magnum mysterium', een eeuwenoude tekst op muziek van Malcolm Archer (geb. 1952).

Precies 100 jaar eerder werd C. V. Stanford geboren die het gedicht 'The Blue Bird' van Mary Coleridge op muziek zette, pure romantiek en dan ligt 'Linden Lea' van tijdgenoot Vaughan Williams eigenlijk gewoon voor de hand.

Hét hoogtepunt van het concert is de Schubert cantate 'Mirjams Siegesgesang' waarin de sopraanpartij wordt gezongen door Martine Salomons.

Klassiek, romantiek, modern, hebben we dan alle perioden gehad?
Nee hoor, ergens tussendoor zweven de traditionals. Volksliedjes zo u wilt.
Geen materiaal voor een kamerkoor ?
Dan kent u onze dirigent Henk Ophoff nog niet goed genoeg.
Luister maar eens naar zijn opvatting van 'Ol' Macdonald' of, minder bekend: 'Shenandoah' met een beeldschone partij voor twee sopranen.

Aan dit concert wordt verder medewerking verleend door Adriaan Koops op piano en Arjan Eek op klarinet die enkele intermezzi zullen verzorgen.

Als u dit concert niet wilt missen, bestel dan kaartjes in de voorverkoop ! U betaalt dan slechts € 10,- in plaats van € 12,50.